Save-settings button

Ideas for improving Starport:GE

Moderators: Moleman, Kwijibo, Luna

Post Reply
User avatar
GRAWRG.
Posts: 939
Joined: Fri Jul 31, 2009 4:27 pm

Save-settings button

Post by GRAWRG. » Mon Nov 02, 2009 12:13 pm

couldn't really think of an appropriate name for them, i just woke up. but anyway, i was thinking it'd be neat to be able to save research etc settings, solar, resource, and taxes. then save them.

that way you could have all your colonies set for no pollution.. then visit them if there's trouble, and click on one of your already-set good-military buttons.

personally, i'd find this very useful.. and because nothing easy in this game comes without a token price, i also think it'd be a great way to boost token sales :P

oh, right, and my initial thought was to just have a single button for all colonies. but of course, you wouldn't be using fuel going to all your colonies with that idea.. also you might not want to adjust ALL of them.. so, it'd probably be best to just have them on the colony.

i could just be lazy but, i think it's a pretty neat idea.

User avatar
tekkamanblade
Posts: 660
Joined: Fri Sep 12, 2008 5:51 am
Location: preaching on a street corner near you

Re: Save-settings button

Post by tekkamanblade » Tue Nov 03, 2009 5:32 pm

alot of times im juggling dome3's on high growth planets, so i would get alot of use out of a "dual spec" setting like that.

Fear-me
Posts: 97
Joined: Sat Jul 18, 2009 6:17 pm

Re: Save-settings button

Post by Fear-me » Wed Nov 11, 2009 10:32 pm

good idea :P

User avatar
ArdRhys4
Posts: 1862
Joined: Sat May 24, 2008 12:22 am
Location: boundless sea and p4

Re: Save-settings button

Post by ArdRhys4 » Fri Nov 13, 2009 4:18 pm

Would only work well if there were two(or more) exactlly the same planets with the same research and everything... or else, the settings might be good for one or two but not for all.

User avatar
squeemish
Posts: 313
Joined: Wed Jun 08, 2005 3:37 pm
Location: Sol III
Contact:

Re: Save-settings button

Post by squeemish » Sat Nov 14, 2009 2:41 pm

ArdRhys4 wrote:Would only work well if there were two(or more) exactly the same planets with the same research and everything... or else, the settings might be good for one or two but not for all.
Exactly. The idea is an interesting concept, but every planet is just enough different that you're going to tweak the settings anyway.

I think what you're looking for is a "balance my planet for me" button, but this would make the game lame.

There was an idea a long time ago to hire a magistrate who would do this "balance my planet for me" dynamically for a single planet, but this pseudo-character/artifact would be rare, and I think the idea was to have it expire after a month or until invasion, whichever came first.

User avatar
ArdRhys4
Posts: 1862
Joined: Sat May 24, 2008 12:22 am
Location: boundless sea and p4

Re: Save-settings button

Post by ArdRhys4 » Wed Nov 18, 2009 2:22 pm

Yea, I really don't want a "Balance my colony" button. I want an easy button:P. Anyway, the idea is not bad, might be great for starting up cols. Since different people have different ways of starting up a build, you can save your settings for how you like each type of planet to be when you start building and save a few seconds of your time then(of course, you have to change stuff once it is fully built/in-the-process-of-being-built.

User avatar
GRAWRG.
Posts: 939
Joined: Fri Jul 31, 2009 4:27 pm

Re: Save-settings button

Post by GRAWRG. » Wed Nov 18, 2009 8:55 pm

maybe im not understanding you correctly, but the way you're talking about it seems like... you have.. say.. 2 available buttons you can save settings to. you save good mili settings to the first one.. and on all your other colonies, that first settings button is the same. that wasnt my idea.

if i understood you wrong, please explain.

but if i didnt, what i meant was.. 2 or so buttons on each planet, and they get saved individually.

it'll be time consuming, going to each planet and adjusting them.. but plenty of people end up doing it anyway, so they dont have to clean. might as well put forth the extra effort to save those settings, and then adjust settings for good mili and save those also.

the idea isnt any kind of an easy button, it'll be just as much of a pain in the butt to adjust stuff, you'll just have the option to do it in advance.. and only have to do it once.

User avatar
megiddo
Posts: 194
Joined: Wed Oct 28, 2009 6:35 am
Location: location

Re: Save-settings button

Post by megiddo » Wed Nov 18, 2009 10:55 pm

ah, so it's a "commonly used settings on this planet" button.

User avatar
GRAWRG.
Posts: 939
Joined: Fri Jul 31, 2009 4:27 pm

Re: Save-settings button

Post by GRAWRG. » Thu Nov 19, 2009 10:21 pm

megiddo wrote:ah, so it's a "commonly used settings on this planet" button.

mmm... no, its a save-settings button :lol:

assuming theres only one.. i think there should be at least two..

Post Reply