My starport is...strange

Report bugs for Starport:GE

Moderators: Moleman, Kwijibo, Luna

Post Reply
sawses
Posts: 16
Joined: Sat Dec 06, 2008 12:23 pm

My starport is...strange

Post by sawses » Sat Dec 06, 2008 12:27 pm

By strange, I mean that the words are backwards and the background is upside down at the start up. It is also saying it 'experienced an error' and shut down after it asks me to send an error report to microsoft

sawses
Posts: 16
Joined: Sat Dec 06, 2008 12:23 pm

Post by sawses » Sat Dec 06, 2008 12:32 pm

anyone having this problem?

User avatar
Moleman
Posts: 1837
Joined: Tue Feb 21, 2006 4:13 pm
Location: Northern Ireland

Re: My starport is...strange

Post by Moleman » Sat Dec 06, 2008 12:37 pm

sawses wrote:By strange, I mean that the words are backwards and the background is upside down at the start up. It is also saying it 'experienced an error' and shut down after it asks me to send an error report to microsoft
I had EXACTLY this problem when I tried to run the game in windows mode!

The only way I could get round it was by uninstalling then reinstalling game and leaving it on 'full screen' mode.

Windows mode dosn't like me :(

moleman

sawses
Posts: 16
Joined: Sat Dec 06, 2008 12:23 pm

Post by sawses » Sat Dec 06, 2008 12:41 pm

I reinstalled it and it still didnt work... and i cant change it to full until im logged in which is impossible for me now that it wont load....my computer must be trying to make me mad... *pulls out shotgun*

sawses
Posts: 16
Joined: Sat Dec 06, 2008 12:23 pm

Post by sawses » Sat Dec 06, 2008 1:00 pm

Toonces, I hope this is one of your jokes...if not i have a LOT of work to do

User avatar
BlackNova
Posts: 900
Joined: Thu Oct 05, 2006 5:59 pm
Location: Land of the English :O

Post by BlackNova » Sat Dec 06, 2008 1:02 pm

sawses wrote:Toonces, I hope this is one of your jokes...if not i have a LOT of work to do
When you start classifying a game as work, its a signal of playing too much anyway, maybe toonces is helping you? 8)

sawses
Posts: 16
Joined: Sat Dec 06, 2008 12:23 pm

Post by sawses » Sat Dec 06, 2008 1:03 pm

lol...no i meant work as in fixing it.

sawses
Posts: 16
Joined: Sat Dec 06, 2008 12:23 pm

Post by sawses » Sat Dec 06, 2008 1:09 pm

I think I figured out what happened. The download was messed up so i used my first set up.

sawses
Posts: 16
Joined: Sat Dec 06, 2008 12:23 pm

Post by sawses » Sat Dec 06, 2008 1:31 pm

Toonces wont answer my email or pm and right now I hate this game....cost me 3 hrs of my life to try and fix and fail...

User avatar
Cheesy
Posts: 1698
Joined: Fri Aug 24, 2007 2:40 am
Location: Classified (hiding from the aliens)
Contact:

Post by Cheesy » Sat Dec 06, 2008 2:20 pm

2 double posts and a triple post, wow

in the code of sge there is a spot where it says fullscreen true or false... idk dont mess with the code untill toonces replies with what you should do,

sawses
Posts: 16
Joined: Sat Dec 06, 2008 12:23 pm

Post by sawses » Sat Dec 06, 2008 2:58 pm

Sorry about the posts...im desperate and toonces is busy lol. i think ill go nuke my school model i made on a game.

sawses
Posts: 16
Joined: Sat Dec 06, 2008 12:23 pm

Post by sawses » Sat Dec 06, 2008 3:33 pm

im an ok scripter so i can probably get to that. i can delete the game anyway and reinstall if i mess up :D

sawses
Posts: 16
Joined: Sat Dec 06, 2008 12:23 pm

Post by sawses » Sat Dec 06, 2008 4:52 pm

This is my final post here. i figured out that i needed to remove the folder...
thanks for your concern

User avatar
angel
Posts: 73
Joined: Thu Oct 23, 2008 4:50 am
Location: Oklahoma,United States

Post by angel » Mon Dec 08, 2008 6:41 pm

np

User avatar
tekkamanblade
Posts: 660
Joined: Fri Sep 12, 2008 5:51 am
Location: preaching on a street corner near you

Post by tekkamanblade » Tue Dec 09, 2008 1:45 pm

just for future reference you CAN change from windowed to full screen mode without logging in. ptt staff replied in another post with precisely what file u needed to open to do so.

User avatar
mentalbutcher
Posts: 362
Joined: Sun Dec 31, 2006 3:03 am

Post by mentalbutcher » Tue Dec 09, 2008 2:02 pm

File is client.cfg, what is to be changed is "fullscreen=false", then edit it to true.

User avatar
milo
Posts: 844
Joined: Tue Dec 12, 2006 4:58 am
Location: wouldn't you like to know
Contact:

Post by milo » Thu Dec 11, 2008 1:44 am

the solution to your problem is explained in this thread

http://starportgame.com/sgeforum/viewtopic.php?t=13496

User avatar
paxTeklord
Posts: 56
Joined: Fri Sep 26, 2008 10:38 pm
Location: Minmatar Space :)
Contact:

Post by paxTeklord » Sat Dec 13, 2008 6:29 pm

[quote="sawses"]Toonces wont answer my email or pm and right now I hate this game....cost me 3 hrs of my life to try and fix and fail...[/quote]

Back in late September '08, every computer I had suddenly stopped running SGE. I never figured out what the problem was and had to quit the game. Was sure glad I was able to transfer the CEO hat to another player on the servers I played before everything really got wonky.

Course, the Wednesday before the USA Thanksgiving, installed the software and imagine my surprise when it worked. I think I heard screams of terror when I logged in to a few of the servers I play. :twisted:

Post Reply